Pri dopravnej nehode vyhasol život 49-ročného chodca

26.06.2012 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 26. júna (TASR) - Medzi Čaklovom a Vranovom nad Topľou došlo v pondelok 25. júna k tragickej dopravnej nehode, pri ktorej vyhasol život 49-ročného chodca. Na spomínanom úseku ho zrazilo osobné auto.
"V čase okolo 16.45 h prechádzala daným úsekom v smere od Prešova na osobnom aute BMW 740d 35-ročná žena z Belej nad Cirochou, okres Snina. Na priamom úseku cesty z dosiaľ presne nezistených príčin zrazila v pravom jazdnom pruhu v smere svojej jazdy chodca, ktorý v tom čase prechádzal cez cestu, z jej pohľadu z pravej strany na ľavú," uviedol na margo dopravnej nehody hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.
Ako dodal, pri nehode utrpel 49-ročný muž ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vodička sa zranila ľahko s obdobím liečenia 14 až 21 dní. "Zavinenie dopravnej nehody je v štádiu šetrenia. Polícia v danom prípade začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," uzavrel krajský policajný hovorca.
Dychová skúška na alkohol dopadla u vodičky s negatívnym výsledkom. Hmotná škoda na havarovanom aute predstavuje približne 10.000 eur.
 

Vyberte región